Glas Renovatie

Glas is kwetsbaar

Glas is een kwetsbaar product. Er kunnen makkelijk beschadigingen op ontstaan. Op het oog lijkt glas spiegelglad. Schijn bedriegt echter. Glas dat sterk wordt vergroot onder de microscoop toont een oppervlaktestructuur die zich het best laat vergelijken met een landschap van bergen en dalen. De ‘dalen’ zijn ideale plekken voor de hechting en ophoping van vuil en als gevolg daarvan ontstaan makkelijk beschadigingen.

ClearShield: een heldere oplossing

Ruim dertig jaar geleden werd ClearShield ontwikkeld. Het bleek een revolutie. Door glas te behandelen met ClearShield wordt het beschermd tegen allerlei verontreinigingen. Het werkingsprincipe van ClearShield is helder. ClearShield gaat een reactie aan met het glas waardoor het zich voor lange tijd, tot wel tien jaar, aan het glas hecht

Mensen, gebouwen en het milieu hebben baat bij ClearShield

Schoner glas is groener glas

Schoner glas laat licht beter door waardoor ruimtes beter worden verlicht en er minder kunstlicht nodig is. Hierdoor wordt bespaard op energie. Omdat het glas schoner blijft, is reinigen minder vaak nodig en kan bovendien worden volstaan met minder agressieve schoonmaakmiddelen. Dit levert besparingen in arbeid, water en chemische middelen op en zo reductie van de CO2 uitstoot.

Onderhoudsgemak en kostenbesparing

Door toepassing van ClearShield worden de kosten voor onderhoud aantoonbaar lager. Dit door een lagere frequentie in onderhoud en minder schoonmaakproducten en/of hulpmiddelen zoals hoogwerkers.

Tevreden bewoners en eigenaren

Schoon glas verhoogt het woon- en werkcomfort door prettiger doorzicht en meer licht. Het gebouw wint aan representativiteit en het reinigen van het glas gaat makkelijker en is effectiever. Dankzij ClearShield behouden gebouwen hun uitstraling voor langere tijd. 

Meer informatie nodig?