Nieuws

Window Films erkend voor EPC in Vlaanderen

Window Films erkend voor EPC in Vlaanderen

Window Films erkend voor EPC in Vlaanderen

Goed nieuws, want sinds 1 januari 2022 worden zonwerende folies erkend door Vlaanderen om mee in acht te worden genomen bij de berekening van het EPC van een gebouw. Een EPC (energieprestatiecertificaat) toont aan hoe energiezuinig een gebouw is met een specifiek label. Dit label gaat van een rode letter F (slechte score) tot een donkergroene A+ (heel goede score). Een EPC is verplicht bij nieuwe huurcontracten en bij de verkoop van een woning. Door een beter EPC-label te behalen, stijgt doorgaans de waarde van een gebouw.

Bij zonwerende raamfolies wordt rekening gehouden met de g-waarde. Dit is de thermische energie die wordt doorgelaten door het glas en de folie. Hoe lager deze is, hoe beter om oververhitting tegen te gaan. Op deze manier moeten ook ventilatie- en aircosystemen minder overuren draaien, zodat u meer kan besparen op uw energiefactuur (die momenteel enorm hoog oploopt).

Hierbij de link naar het document van EPC Vlaanderen: https://energiesparen.be/sites/default/files/atoms/files/IP2022_gebundeld_20220126.pdf